tiistai 15. marraskuuta 2011

50 vinkkiä - 50% pienemmät CO2-päästöt

Suomalainen tuottaa vuodessa keskimäärin 6 tonnia hiilidioksidia. Tästä määrästä pitäisi pystyä tinkimään vähintäänkin puolet, että voisimme vaikuttaa merkittävästi ilmastonmuutoksen etenemiseen.

Jokainen meistä voi saada aikaan yllättäviä ympäristövaikutuksia tekemällä erittäin pieniä muutoksia. Esimerkiksi suihkun lyhentäminen muutamalla minuutilla säästää uskomattoman paljon energiaa - enemmän kuin uskoisi.

Ei elämänlaadun kustannuksella

Omaa hiilijalanjälkeä on hankala ruveta pienentämään jos kokee, että oma elämänlaatu kärsii siitä merkittävästi. En oikeasti usko, että monikaan meistä on niin tahdonvoimainen ja sisukas, että haluaisi luopua esimerkiksi lihansyönnistä täysin. Mutta tasapainotilaa voimme toki etsiä. Pyrin antamaan vinkkini pragmaattisessa ja toteuttamiskelpoisessa muodossa.

Tarkoittaako omien päästöjen vähentäminen todella elämänlaadun heikkenemistä? Joissakin asioissa kyllä - toisissa asioissa ei. Yleensäottaen tuotteiden hinta riippuu suoraan siitä kuinka paljon energiaa sitoutuu tuotantoon. Kun pienennämme omaa hiilijalanjälkeä, onnistumme usein myös säästämään suuria summia rahaa. Tämän rahan voi puolestaan sijoittaa kestävään nautiskeluun. Omalla kohdallani kokemus on, että kestävän kehityksen huomioiminen on tuonut lisää rahapussiin lisätäytettä ja sitä kautta enemmän mahdollisuuksia nauttia elämästä.

50 helppoa ja nopeaa vinkkiä

Olen koonnut tähän blogiin 50 vinkkiä omasta elämästäni, joilla pyrin puolittamaan hiilijalanjälkeni entiseen verrattuna. Toivottavasti vinkit ovat viihdyttävää ja käytännöllistä luettavaa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti