perjantai 18. marraskuuta 2011

5 - Pulloveden juominen kuluttaa 800 kertaa enemmän energiaa

Suomi on tuhansien järvien maa - niitä on yhteensä 190 000. Useimmissa järvissä vesi on vieläpä niin puhdasta, että sitä voisi juoda vaikka suoraan kuksasta.

Joku neropatti meni silti keksimään pulloveden, mistä on vaikea löytää hyviä puolia.

Ensinnäkin pulloveden juominen kuluttaa 800 kertaa enemmän energiaa kuin hanaveden juominen. Toisinpäin ajateltuna itse kukin voi pudottaa energiankulutustaan huimat 99.999% yksinkertaisesti avaamalla pullon sijasta hanan. Energiaa kuluu pullon valmistamiseen, pullottamiseen, kuljetukseen, säilytykseen ja kaupasta hakemiseen. Hanaveden kohdalla tuotantoketju on ytimekkäästi: avaa hana.

Pullovedessä on myös enemmän bakteereja kuin hanavedessä. Auringonvalo ja aika yhdessä liuttovat pulloveteen myös muita kemikaaleja pullosta. Nämä pienet muovinhituset aiheuttavat ihmiskehossa mielenkiintoisia hormonaalisia muutoksia.

Ja kaiken kukkuraksi pullovesi maksaa parhaillaan yli 10 000 kertaa enemmän kuin tavan hanavesi. Se on joskus kalliimpaa kuin bensiini! Eihän tässä ole mitään järkeä!

Miksi pullovesi ei sitten pärjää vertailussa hanavedelle? Totuus on, että suuri osa pullotetusta vedestä on itseasiassa pullotettua hanavettä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti